Een van de vervelendste activiteiten bij het koken is het opruimen na het koken. Koken is een activiteit die niet alleen noodzakelijk is om onszelf te kunnen voeden, maar die ook een karakter heeft ontwikkeld dat veel verder gaat dan pure noodzaak en zelfs een ontsnappingsroute is voor degenen die van koken houden. Het laat ook een vleugje creativiteit zien dat een zekere mate van voldoening geeft bij het zien van de eindresultaten die zijn bereikt, waardoor het een soort ontspanningsmodus wordt voor degenen die het uitvoeren.
Er is echter één taak in verband met de keuken die niet zo ontspannend is; integendeel, het is vaak een last. Dit is niets anders dan schoonmaken. Ja, dit is absoluut noodzakelijk, want alle keukengerei en elektrische apparaten moeten voldoende brandschoon zijn zodat de producten niet besmet raken en we kunnen genieten van een echt gezond dieet. Zoals we zeggen, het is essentieel, maar er zijn dingen die veel werk vergen om goed te krijgen.
Een daarvan is de afzuigkap, de afzuigkap en de kookplaat. Ze hebben de neiging om behoorlijk vies te worden, door de producten die we gebruiken of door het vet dat vrijkomt tijdens het koken, en natuurlijk, als we ze te lang laten liggen zonder ze schoon te maken, is het nog moeilijker om al het vuil eruit te krijgen en moeten we onze mouwen opstropen terwijl we ons vermaken. In die zin is hier een eenvoudige truc om de moeite en de tijd te verminderen.
Slechts twee ingrediënten
Het vet dat zich ophoopt in de afzuigkap is vaak een echte nachtmerrie, en je voelt je er ook erg lui door, wetende dat je veel tijd moet besteden aan het schoonmaken van alles, vanwege de grootte van het oppervlak en het vuil dat zich ophoopt. Met een beetje zuiveringszout en wat water wordt deze taak echter heel eenvoudig en voorkom je dat je vele minuten verspilt in je keuken.
De beste manier om dit te doen is om een oplossing met deze ingrediënten te maken. Doe een paar eetlepels zuiveringszout in een beetje water en roer het tot je een soort dikke massa krijgt, die gelijkmatig moet worden aangebracht op de afzuigkap of de vuilste plekken, met behulp van een doek of een zachte borstel, vooral om de meest ingewikkelde hoekjes en gaatjes te bereiken.
Je kunt ook een paar druppels witte azijn aan de oplossing toevoegen voordat je deze bereidt, wat het reinigingseffect zal versterken. Als het eenmaal goed is uitgesmeerd, hoef je maar 30 seconden te wachten en het mengsel zelf zal het opgehoopte vet oplossen, waardoor je niet veel moeite hoeft te doen om te wrijven. Een geweldige truc die het ons gemakkelijker zal maken om een activiteit uit te voeren die ons erg lui maakt als het op het schoonmaken van onze keuken aankomt.