Met de komst van de winter is iedereen op zoek naar zijn eigen trucjes om te besparen op verwarming, maar dit nieuwe idee is zinvol vanwege de eenvoud en het gebruiksgemak in huis.
De realiteit van de winter brengt een aantal problemen met zich mee die te maken hebben met het vriezende weer. Alle liefhebbers van het seizoen richten hun genegenheid op hun waardering voor de winterkou in tegenstelling tot de opeenvolgende hittegolven van augustus. Maar net als in de zomer met airconditioning betekent het gebruik van verwarming ook een extra uitgave aan het einde van de maand. De rekening is vaak een flinke knauw in de portemonnee. Dit komt doordat de meeste mensen niet weten dat de verwarming aan staat, waardoor dit bedrag flink oploopt.
Daarom zijn er veel twijfels over de temperatuur waarop de verwarming het best kan worden ingesteld. Er zijn verschillende raakvlakken binnen deze vraag die dit dilemma raken. Aan de ene kant is de thermische sensatie die in elk huis wordt geproduceerd anders door de isolatie en de materialen die in elk huis worden gebruikt. In een goed geïsoleerd huis met een systeem dat de warmte overdag binnenhoudt, is het echter aan te raden om de thermostaat tussen 19ºC en 22ºC te houden voor meer algemeen comfort. s Nachts zal de temperatuur echter dalen en daarom is het aan te raden om een programmeerbaar apparaat aan te schaffen.
Ondanks alles is er een zekere grens aan de economische inspanningen van gezinnen en dat is waar de trucjes die we je vandaag brengen om de hoek komen kijken. Zoals in alle facetten van het huishouden, creëren huismiddeltjes mythes rond verschillende dagelijkse activiteiten waarvan sommige van groot nut blijken te zijn terwijl andere valse verwachtingen wekken. Daarom is het, wanneer je met het onbekende wordt geconfronteerd, vooral belangrijk om jezelf te informeren om mogelijke systeemstoringen te voorkomen die deze apparaten kunnen beschadigen en zo extra kosten genereren terwijl het in de eerste plaats de bedoeling was om geld te besparen.
De radiatortruc ontwikkeld in Japan
Dit populaire middel heeft zich als een lopend vuurtje verspreid op plaatsen waar het voorheen onbekend was. De Japanse samenleving is zich erg bewust van energiebesparing en daarom heeft een van de vele tips die gezinnen dagelijks gebruiken het Westen bereikt. Hoewel het niet echt uniek is voor Japan, wordt het veel gebruikt door alle Japanners. Het gaat in feite om het gebruik van aluminiumfolie om de verspreiding van warmte door de kamer te bevorderen. Deze truc is het meest effectief in huizen die niet de best mogelijke isolatie hebben.
De folie wordt in het apparaat geplaatst zodat het, zodra het wordt ingeschakeld, verantwoordelijk is voor het verwarmen van de hele kamer, zonder dat er per se een hoge temperatuur op de meter hoeft te staan. Het moet echter in geen geval bovenop worden geplaatst, want hoewel het een goede geleider is, is de juiste positie om het gewenste effect te bereiken de eerder genoemde.
Andere tips om het verwarmingssysteem optimaal te gebruiken
Naast deze truc zijn er nog andere die soms hun oorsprong vinden in het achterlaten van andere praktijken die de correcte werking van de radiatoren in de weg stonden:
- Leg geen kleren of andere spullen op de radiator wanneer deze in werking is om het gebruik te maximaliseren.
- Installeer kranen met thermostatische koppen op radiatoren: deze dienen om automatisch de temperatuur te regelen van de ruimte waarin ze zich bevinden. Geschat wordt dat de besparing op de rekening bijna 15% van het totaal is.
- Meet de ventilatietijd van het huis en overdrijf het niet: het wordt aanbevolen om in totaal ongeveer 15 minuten te ventileren op het zonnigste moment van de dag om temperatuurschommelingen in de muren te voorkomen.
- Zet de verwarming uit zolang er niemand in huis is: als we van buiten komen, raakt ons lichaam gewend aan een lagere temperatuur en is de verandering niet zo extreem.